Káposztás sztrapacska
Hozzávalók:
- 1 kis fej édes káposzta vagy 30 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 5-6 nagyobb burgonya
- 3 evőkanál olaj
- 10 dkg juhtúró
- 1 tojás
- bors
- só
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük és olajon puhára pároljuk. A burgonyát szintén lereszeljük, s 1 tojással, liszttel, sóval galuska keménységű tésztát állítunk össze. A galuskát forró sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. A leszűrt tésztát végül a káposztára szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót, összerázzuk, borssal ízesítjük.
Hasonló receptek
Káposztástészta
Tésztaféle, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött kifli
Tésztaféle, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges sült tészta /gluténmentes/
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes