Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • szükség szerint tejföl
  • lekvár (a tészta megkenéséhez)
  • tört cukros dió (a szóráshoz)
  • zsír (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzágyúrjuk a többi alapanyagot és annyi tejfölt, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Egy-két órán át pihentetjük, kinyújtjuk fél cm vastagra, kizsírozott tepsibe tesszük, megkenjük savanykás lekvárral. Darabosra tört cukros dióval megszórjuk és előmelegített sütőben megsütjük.

Hasonló receptek

Különleges vagdalt

Desszert, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Almakarikák sörtésztában

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Császármorzsa

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: