Színes feketebab saláta
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 400 g feketebab konzerv
- 5-5 dkg sárga
- zöld és piros húsú kaliforniai paprika
- 2 fej lilahagyma
- Az öntethez: 100 ml víz
- 5 dkg mazsola
- 50 ml facsart lime leve
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál oregánó
- 2 teáskanál méz
- 2 teáskanál koriander
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- Tengeri só
- Őrölt bors.
Elkészítés:
Az öntethez forraljuk fel a vizet, majd tegyük bele a mazsolát. Két percig főzzük, majd levéve hagyjuk hűlni körülbelül egy óra hosszát, amíg a mazsola megpuhul. Az egészet leturmixoljuk, hozzáadjuk a lime levét, az olívaolajat, az oregánót, a mézet, a koriandert és a római köményt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátához a hozzávalókat előkészítjük, a kaliforniai paprikákat megmossuk, és apróra kockázzuk, a lilahagymát felszeleteljük, és az egészet összekeverjük. Tálaláskor egy tálkában adjunk a salátához annyi öntetet, amennyi éppen ellepi, friss petrezselyemlevéllel díszítjük. Tápérték egy adagban: Energia: 154 kcal, Szénhidrát: 20 g, Fehérje: 5 g, Zsír: 6 g.
Hasonló receptek
Grillezett halszeletek mustáros kapormártással
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes
Uborkamártás
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Lazacfilé zöldfűszeres morzsával sütve
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes