Receptkereső

Színes feketebab saláta

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 400 g feketebab konzerv
  • 5-5 dkg sárga
  • zöld és piros húsú kaliforniai paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • Az öntethez: 100 ml víz
  • 5 dkg mazsola
  • 50 ml facsart lime leve
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál oregánó
  • 2 teáskanál méz
  • 2 teáskanál koriander
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • Tengeri só
  • Őrölt bors.

Elkészítés:

Az öntethez forraljuk fel a vizet, majd tegyük bele a mazsolát. Két percig főzzük, majd levéve hagyjuk hűlni körülbelül egy óra hosszát, amíg a mazsola megpuhul. Az egészet leturmixoljuk, hozzáadjuk a lime levét, az olívaolajat, az oregánót, a mézet, a koriandert és a római köményt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátához a hozzávalókat előkészítjük, a kaliforniai paprikákat megmossuk, és apróra kockázzuk, a lilahagymát felszeleteljük, és az egészet összekeverjük. Tálaláskor egy tálkában adjunk a salátához annyi öntetet, amennyi éppen ellepi, friss petrezselyemlevéllel díszítjük. Tápérték egy adagban: Energia: 154 kcal, Szénhidrát: 20 g, Fehérje: 5 g, Zsír: 6 g.

Új keresés

Válasszon diétát: