Diétás vagdalt
Hozzávalók:
- 40 dkg sovány sertéshús
- 1 zsemle
- 1 tojás
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1-1 csipet szárított majoránna
- petrezselyem
- borsikafű
- 1 csipet fűszerpaprika
Elkészítés:
1. A sertéshúst (de lehet filézett pulykacomb is) ledaráljuk, és összedolgozzuk a vízbe előáztatott és kinyomkodott zsemlével, a tojással, sóval és a fűszerekkel.2. Olajjal megkent tepsibe, hosszúkás formára alakítjuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és 2 C-fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük . Formázhatjuk pogácsának is, ilyenkor a sütési idő 5-10 perccel rövidebb.
Hasonló receptek
Gyöngybabos virsli
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májjal töltött tök tárkonyos mártással
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes
Kéksajtos pulykacsíkok dióval
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes