Zöldfűszeres lasagne

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg friss spenót
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag lasagne tésztalap#A sajtszószhoz: 2 dl tej
  • 15 dkg zöldfűszeres krémsajt
  • 3 evőkanál müzli
  • 1 csipet szerecsendió
  • 10 dkg ementáli sajt reszelve

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, addig pároljuk, amíg a levelek kissé összeesnek. Leszűrjük, félretesszük. Felforrósítjuk a tejet, belekeverjük a müzlit, a krémsajtot és sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. A tésztalapokat a csomagon olvasható utasítás szerint előkészítjük. (Figyelem: van olyan tészta, amit elő kell főzni, de kapható olyan is, amit nem kell!) Tűzálló tálba kevés sajtszószt öntünk és kibéleljük egy sor tésztalappal. Erre egy réteg spenót, majd tészta, spenót, amíg elfogy. A maradék sajtszószt ráöntjük, megszórjuk a sajttal és a sütőben kb. 45 percig sütjük.

Hasonló receptek

Spenót tükörtojással

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hagymás sertésmáj

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Virslis rakottas

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn

Új keresés

Válasszon diétát: