Sonkával töltött gomba

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • (bors)
  • (pirospaprika)
  • 40 dkg főtt sonka
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A gombafejeket megtisztítjuk, majd egy vajjal megkent edénybe helyezzük, belső részüket megsózzuk és kevés törött borssal meghintjük. Az 5 dkg vajból, 6 dkg lisztből és a tejből sűrű besamelmártást készítünk, amelyet sóval, törött borssal és pirospaprikával ízesítünk. Belekeverjük az apróra vágott főtt sonkát és a tojássárgáját. A gombafejeket ezzel a töltelékkel megtöltjük, megszórjuk reszelt sajttal, olvasztott vajjal meglocsoljuk és a sütőbe helyezve készre sütjük.

Hasonló receptek

Sárgarépás-fetás cannelloni

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás rakott karfiol

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos hajdinarizottó

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: