Zabpelyhes túrógombóc

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 10 dkg zabpehely 3 tojás
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg margarin
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • reszelt citrom héja
  • folyékony édesítőszer

Elkészítés:

1. Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítőszerrel, majd félóráig pihentetjük. 2. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. 3. A zsemlemorzsát egy teflonserpenyőben enyhén megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat. 4. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel és ízlés szerint még édesíthetjük édesítőszerrel.

Hasonló receptek

Rakott csirke

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Legegyszerűbb rakott karfiol

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldséges egytálétel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: