Zabpelyhes túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 10 dkg zabpehely 3 tojás
- 4 dkg zsemlemorzsa
- 2 dkg margarin
- 1 dl 12%-os tejföl
- reszelt citrom héja
- folyékony édesítőszer
Elkészítés:
1. Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítőszerrel, majd félóráig pihentetjük. 2. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. 3. A zsemlemorzsát egy teflonserpenyőben enyhén megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat. 4. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel és ízlés szerint még édesíthetjük édesítőszerrel.
Hasonló receptek
Rakott csirke
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Legegyszerűbb rakott karfiol
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges egytálétel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes