Halfilé dalmát módra (mikrohullámon)
Hozzávalók:
- 4 tenyérnyi filézett halszelet (ponty
- busa
- vagy tengeri hal)
- 30 dkg gomba
- 10 dkg sonka
- 10 szem olajbogyó
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 3-4 dkg reszelt ementáli
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 citrom leve
- 1 kiskanál mustár
- 1 csokor petrezselyem vagy kapor
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A halfiléket citromlével meglocsoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és így, bepácolva állni hagyjuk. Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a sonkát gyufaszál méretűre vágjuk. A vajat tűzálló tálban 750 wattal 2 perc alatt felolvasztjuk, a gombát és a sonkát hozzáadjuk, lefödve 750 wattal 5 percig sütjük. Ezután reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és a feldarabolt olajbogyóval megszórjuk, a mustárral, a sóval meg az őrölt borssal ízesítjük. Egy nagy kivajazott tűzálló tálban egymás mellé fektetjük a halfiléket, a gombás-sonkás-olajbogyós ragut a tetejére halmozzuk és 750 wattal 10 percig pároljuk. Tálalás előtt 2 percig állni hagyjuk, majd apróra vágott petrezselyemmel, egészen más jellegű lesz, ha kaporral megszórva tálaljuk. Ne felejtsünk el egy-egy citromgerezdet kínálni hozzá.
Hasonló receptek
Pelyhes-magos halvagdalt
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes
Májropogós kukoricabundában
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött sertéskaraj
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes