Receptkereső

Halfilé dalmát módra (mikrohullámon)

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Laktózmentes, Tojásmentes, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 tenyérnyi filézett halszelet (ponty
  • busa
  • vagy tengeri hal)
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg sonka
  • 10 szem olajbogyó
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 3-4 dkg reszelt ementáli
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 citrom leve
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem vagy kapor
  • őrölt bors

Elkészítés:

A halfiléket citromlével meglocsoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és így, bepácolva állni hagyjuk. Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a sonkát gyufaszál méretűre vágjuk. A vajat tűzálló tálban 750 wattal 2 perc alatt felolvasztjuk, a gombát és a sonkát hozzáadjuk, lefödve 750 wattal 5 percig sütjük. Ezután reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és a feldarabolt olajbogyóval megszórjuk, a mustárral, a sóval meg az őrölt borssal ízesítjük. Egy nagy kivajazott tűzálló tálban egymás mellé fektetjük a halfiléket, a gombás-sonkás-olajbogyós ragut a tetejére halmozzuk és 750 wattal 10 percig pároljuk. Tálalás előtt 2 percig állni hagyjuk, majd apróra vágott petrezselyemmel, egészen más jellegű lesz, ha kaporral megszórva tálaljuk. Ne felejtsünk el egy-egy citromgerezdet kínálni hozzá.

Új keresés

Válasszon diétát: