Sült vilmoskörte mentás mártásban

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 adaghoz: 4 db vilmoskörte
  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg méz vagy 2 evőkanál folyékony édesítőszer Mártáshoz: 1 l tej
  • 8 db tojássárgája
  • 10 dkg méz vagy 2 evőkanál folyékony édesítőszer
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 csokor friss mentalevél.

Elkészítés:

A sült körtéhez keverjük össze a vizet az édesítővel, pár percig forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni. A körtéket hámozzuk meg, hosszában vágjuk félbe őket, távolítsuk el a magházat. Hosszában vagdossuk be őket háromszor, mártsuk bele a szirupba, és 200°C-ra előmelegített sütőben süssük körülbelül 30 percig, amíg karamelles színűk lesz. Ezalatt készítsük el a mártást. A tojássárgáját kézi habverővel keverjük el az édesítőszerrel, majd adjuk hozzá a kukoricakeményítőt. Finoman aprítsuk fel a mentát, és az 1 liter tejjel közepes lángon, gyakran kevergetve melegítsük fel. Vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk fel. Majd óvatosan, lassan öntve adjuk hozzá a tojáshoz a tejet, miközben folyamatosan kevergetjük. Vízgőz fölött állandó keverés mellett sűrítsük be a mártást. Majd ha szirupos sűrűségű lett, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor két fél körtére csurgatunk 2-3 kanálnyi szirupot, és mentalevelekkel díszítjük. Tápérték egy adagban: Energia: 125 kcal, Szénhidrát: 16 g, Fehérje: 4 g, Zsír: 5 g.

Hasonló receptek

Fonott kalács teljeskiőrlésű liszttel

Desszert, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Szedres joghurt formában

Desszert, Közepes

Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Intelligens krémes

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: