Receptkereső

Diós-körtés-szőlős rétes

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 rúdhoz: 50 dkg szőlő
  • 2 nagyobb körte
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 evőkanál vaj
  • 1 csomag réteslap
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl tejföl

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, majd a szemeket kettévágjuk és kimagozzuk. A körtét meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kivágjuk a magházát, a húsát kb. fél cm-es szeletekre aprítjuk. A diót durvára vágjuk. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal. A vajat felolvasztjuk. A réteslapokat lisztezett deszkán kiterítjük, két részre osztjuk, a két tekercshez. Laponként megkenjük olvasztott vajjal, majd a vajas lapok fél oldalára rászórjuk a zsemlemorzsát. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tepsit vajjal kikenjük. A töltelék hozzávalóit a cukros fahéjjal egy tálban összekeverjük, majd egy-egy csíkban elosztjuk a zsemlemorzsán. A tetejét megkenjük a tejföllel és óvatosan, de szorosan feltekerjük a rudakat. A tepsibe fektetjük, a tetejüket megkenjük a maradék olvasztott vajjal. A sütőben aranysárgára sütjük kb. 35-40 perc alatt. Kivesszük és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: