Diós-körtés-szőlős rétes

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 rúdhoz: 50 dkg szőlő
  • 2 nagyobb körte
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 evőkanál vaj
  • 1 csomag réteslap
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl tejföl

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, majd a szemeket kettévágjuk és kimagozzuk. A körtét meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kivágjuk a magházát, a húsát kb. fél cm-es szeletekre aprítjuk. A diót durvára vágjuk. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal. A vajat felolvasztjuk. A réteslapokat lisztezett deszkán kiterítjük, két részre osztjuk, a két tekercshez. Laponként megkenjük olvasztott vajjal, majd a vajas lapok fél oldalára rászórjuk a zsemlemorzsát. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tepsit vajjal kikenjük. A töltelék hozzávalóit a cukros fahéjjal egy tálban összekeverjük, majd egy-egy csíkban elosztjuk a zsemlemorzsán. A tetejét megkenjük a tejföllel és óvatosan, de szorosan feltekerjük a rudakat. A tepsibe fektetjük, a tetejüket megkenjük a maradék olvasztott vajjal. A sütőben aranysárgára sütjük kb. 35-40 perc alatt. Kivesszük és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek

Téli csemege

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Rokfortos körtehajó

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Grízes piskóta gyümölccsel

Desszert, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: