Karalábéleves májgaluskával
Hozzávalók:
- 4 pirimőr karalábé
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 csomag petrezselyem
- só
- őrölt bors
- 10 dkg csirkemáj
- 1 tojás
- 1 teáskanál majoránna
- 1 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A májat ledaráljuk, kevés sóval, borssal, és fél csomó finomra vágott petrezselyemmel, majoránnával, tojással, zsemlemorzsával összegyúrjuk. A karalábét meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A karalábét kevés sóval, olvasztott vajjal addig pirítjuk, amíg a kioldódott nedvek el nem párolognak. Megszórjuk liszttel és néhány másodpercig együtt pirítjuk, majd a maradék vágott petrezselymet hozzáadjuk és felengedjük egy liter vízzel. Ha a karalábé megpuhult, beleszaggatjuk az összegyúrt májgaluskát. További öt perc forralás után tálaljuk.
Hasonló receptek
Nyári zöldségleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejfölös gombaleves
Leves, Közepes
Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes