Csirkemell a la pannónia

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • 12 dkg Pannónia sajt
  • 6 dkg vaj
  • szerecsendió
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • olaj.

Elkészítés:

A kicsontozott csirkemellekről a bőrt eltávolítjuk. Egy vékony pengéjű késsel a húsok közepébe szúrunk és akkora üreget vágunk bennük, hogy tölthetők legyenek. A sajtot lereszeljük és összegyúrjuk a vajjal. Sóval és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A sajtos tölteléket négy egyenlő részre osztjuk és a csirkemellekbe töltjük. A nyílást hústűvel vagy fogvájóval lezárjuk. A hússzeleteket megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk. Bő, forró olajban megsütjük. Vajas zöldborsóval, rizibizivel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Hasonló receptek

Spenótos fasírtrolád

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Ánizsos csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu

Húsétel, Könnyű

Keringési problémák, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: