Füstölt sajtos lepény (Húsmentes)
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 20-25 dkg füstölt sajt
- 1 szál póréhagyma
- 3-4 tojás
- 2-4 dl tej
- 2 dkg vaj
- 1-2 púpozott evőkanál liszt
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A réteslap felét kiolajozott, közepes tepsibe terítjük, a lapok között is kicsit megolajozzuk, megszórjuk a morzsa felével. Az olvasztott vajon megforrósítjuk a lisztet, felöntjük annyi tejjel, amennyivel közepesen sűrű mártássá áll össze. Kihűtjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, a sót, borsot, mustárt, felkarikázott póréhagymát és a reszelt sajtot. A sütőt előmelegítjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A habot a masszához keverjük, majd a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk morzsával, befedjük a maradék réteslapokkal, közöttük és a tetején kissé megolajozzuk. Közepes lángon aranybarnára sütjük. Hidegen szeleteljük, mert a sajt olvadtan nehezen vágható.
Hasonló receptek
Zöldséges vagdalt
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény
Sóskapuding (édes sóskafőzelék)
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Hasnyálmirigy, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Sajtos rizs
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes