Cukkini-krémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg cukkíni
 - 5 dkg magvaj
 - 1 dl magtej
 - 1 dl hidegen sajtolt olaj (olíva-
 - napraforgó-
 - lenmag-olaj)
 - 1 evőkanál erőliszt
 - mokkáskanál tamari
 - 1 csipet őrölt gyömbér
 - 1 csipet zsálya
 - víz (desztillált vagy szűrt)
 - szárított kenyérkocka teljekiőrlésű- vagy rozskenyérből
 
Elkészítés:
Erőliszt: pirított, apróra morzsolt vagy tört, teljes kiőrlésű lisztből készült száraz maradék kenyérből készül. A cukkínit felkockázzuk, egy kis olajon megpároljuk. Amikor levet ereszt, megszórjuk a liszttel, felengedjük vízzel. Beletesszük a fűszereket, majd merülő-mixerrel vagy turmixgépben pépesítjük. Magtejjel, magvajjal dúsítjuk. Szárított kenyérkockával tálaljuk.
Hasonló receptek
Mazsolás borkrémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Vegyes zöldségleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Parajleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes