Cukkini-krémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg cukkíni
- 5 dkg magvaj
- 1 dl magtej
- 1 dl hidegen sajtolt olaj (olíva-
- napraforgó-
- lenmag-olaj)
- 1 evőkanál erőliszt
- mokkáskanál tamari
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 csipet zsálya
- víz (desztillált vagy szűrt)
- szárított kenyérkocka teljekiőrlésű- vagy rozskenyérből
Elkészítés:
Erőliszt: pirított, apróra morzsolt vagy tört, teljes kiőrlésű lisztből készült száraz maradék kenyérből készül. A cukkínit felkockázzuk, egy kis olajon megpároljuk. Amikor levet ereszt, megszórjuk a liszttel, felengedjük vízzel. Beletesszük a fűszereket, majd merülő-mixerrel vagy turmixgépben pépesítjük. Magtejjel, magvajjal dúsítjuk. Szárított kenyérkockával tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldségleves sült tökkel
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mexikói zöldségleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkeragu leves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes