Csirkevacsora
Hozzávalók:
- 1 kisebb csirke
- 4 csirkemáj
- 1 piros húsú paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
- 8 szelet kenyér
- 6 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál cukor
- ? teáskanál liszt
- 1 dl tejszín
- 1 húsleveskocka
- olasz saláta-fűszerkeverék
- 2 teáskanál citromlé
- majoránna
- kakukkfű
Elkészítés:
Darabolja fel a csirkét, sós vízben főzze meg, csontozza ki, vágja apró darabokra, végül hűtse le. Főzze meg a májakat is, de azokat hagyja egészben. A paprikát karikákra, a petrezselymet és a gyöngyhagymákat apróra vágja. Melegítse elő a sütőt 250 °C-ra, ha gázsütője van, állítsa az 5. fokozatra. 2 evőkanál vajon pirítsa világosbarnára a cukrot és a lisztet. Folyamatosan kevergetve (könnyen leéghet!) öntse fel a tejszínnel, majd morzsolja hozzá a leveskockát. Főzze masszává a gyöngyhagymával, a fűszerekkel és a citromlével. Kenje meg a kenyérszeleteket vajjal, helyezze sütőlapra vagy lapos tepsibe. Ízlésesen helyezze rá a paprikakarikákat és a csirkehúst. Egyenletesen ossza el rajta a mártást, majd süsse öt percig. Amíg sül, a májakat kis vajon hirtelen süsse át, aztán helyezze azokat a kész szendvicsek tetejére. Szórja meg petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Szójafasírt
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Göngyölt pulykamell
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Zsírban sült máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes