Szavojai fondü

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg ementáli
  • 40 dkg comté
  • 40 dkg beaufort
  • 1 fokhagymagerezd
  • 1 dl tetszés szerint kiválasztott száraz bor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 50 dkg házi kenyér vagy 2 szárazabb baguette
  • 1 kupica cseresznyepálinka
  • bors

Elkészítés:

Vágjuk le a sajtok héját, és vékonyan szeleteljük fel őket. A fokhagymagerezdet vágjuk ketté és alaposan kenjük meg vele az edényt. Öntsük bele a bort, keverjük bele a kukoricakeményítőt. Forraljuk fel, adjuk hozzá a sajtot. Fakanállal folyamatosan kevergessük addig, amíg a sajt teljesen megolvad. Bőségesen borsozzuk meg. Alaposan keverjük meg és a cseresznyepálinkát az utolsó pillanatban adjuk hozzá. Az edényt helyezzük asztali melegítőre és azonnal tálaljuk nagy kenyérkockákkal. A fondü elkészítéséhez mindig háromféle sajtra van szükség és mindent egybevetve kb. 200 grammnyira személyenként.

Hasonló receptek

Rizses hús törökösen

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sonkás túrógombóc

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Csülkös bab hurkával

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: