Currys csirkemáj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 dl csirkehúsleves (lehet kockából is)
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál currypor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál szárított pirospaprika-pehely
  • 2 teáskanál olaj
  • 30 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 cső csípős zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Keverjük a húsleveshez az étkezési keményítőt, a curryport, a sót és a pirospaprika-pelyhet. Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a darabokra vágott csirkemájat, a finomra vágott hagymát, a vékonyra szeletelt csípős paprikát és a zúzott fokhagymát. Pirítsuk addig, amíg a máj már nem véres, majd öntsük hozzá a fűszeres húslevest, jól főzzük be. Currys párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek

Csirkegombóc

Húsétel, Könnyű

Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Almás csirke II.

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Szpanakopitta (Görög spenótos lepény) (6 személyre)

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: