Gombás csirkemáj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemáj
  • 30 dkg szegfűgomba
  • egy nagy fej hagyma
  • bors
  • paprika
  • petrezselyemzöldje
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemájakat megtisztítom, majd félreteszem. Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, majd rászórok egy kiskanál paprikát. Beleteszem a tisztított gombát, majd egy két keverés után sózom, borsozom és rászórom a petrezselyemzöldet. Mintegy 5 perc után jön bele a máj, amellyel csak óvatosan kevergetem, hogy össze ne törjön. kb. 20 perc múlva kész. Ha a levét elfőné, kevés vízzel pótlom. Bármilyen körettel (rizs, tészta, krokett stb.) tálalható.

Hasonló receptek

Csirkemáj roston 2.

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Göngyölt máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: