Sütőben sült lecsó
Hozzávalók:
- 80-80 dkg zöldpaprika és paradicsom
- 50 dkg burgonya
- 3 fej vöröshagyma
- 18 dkg kolozsvári szalonna
- 2 pár virsli
- 4 evőkanál olaj
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a karikákra vágott hagymát és meghintjük pirospaprikával. Beletesszük a darabokra vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát és sóval, borssal ízesítjük. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és a virslit is felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk a lecsó levével. Az aljára egy sor burgonyaszeletet, arra egy sor lecsót és pár szelet virslit teszünk. A rétegezést addig ismételjük, amíg az alapanyagok elfogynak. A tetejét beborítjuk szalonnaszeletekkel és forró sütőben 30 percig sütjük. Nagyobb kockákra vágva, forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Káposztás lecsó
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenót mozzarellahálóban
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött cukkini
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes