Spárgatökös pulykaragu

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykacombfilé
  • 60 dkg tisztított spárgatök
  • 3 zsenge sárgarépa
  • 2 zellerszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél dl olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A forró olajban futtassuk meg a felaprított hagymát, tegyük bele a kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk meg és annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Közepes tűzön pároljuk félpuhára, szórjuk bele a fél karikákra vágott sárgarépát, a zellert és a kockákra darabolt tököt. Öntsük rá a bort és ha kevés a szaftja, vízzel pótoljuk. Közepes tűzön főzzük készre és mielőtt levesszük a tűzről, ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel. Forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséges csirkemell

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák, Epebetegség, Köszvény

Májas rizottó

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: