Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • A gombóchoz: 250 g Bakony zsírszegény túró
  • kapor
  • 1 tojás
  • édesítőszer
  • 2-3 kanál zsírmentes szójaliszt#Az öntethez: 1 pohár kefir
  • édesítőszer#A díszítéshez: apróra vágott pörkölt dió

Elkészítés:

Túrót kikeverem a kaporral, édesítőszerrel, a tojássárgájával és a szójaliszttel, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjét. 30-35 percre fagyasztóba teszem a masszát, hogy jó hideg legyen, de nem jeges. Majd vizes kézzel gombócokat formázok és forrásba lévő vízbe dobom. Ha feljöttek a felszínre, még kb. 2-4 percig főzőm. Édesítőszeres kefíres öntettel leöntve, pörkölt dióval megszórva tálalom.

Hasonló receptek

Pulykasült párolt zöldségekkel

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sonkás egytál

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sült ravioli

Egytálétel, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: