Hústorony fűszeres szósszal

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Allergia, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg padlizsán
  • 80 dkg borjúhús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg kapri
  • 6 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál ecet
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • zsálya
  • kakukkfű (friss)
  • petrezselyem (apróra vágott)

Elkészítés:

A padlizsánt karikázzuk fel, sózzuk be és hagyjuk állni legalább fél órát. A húst sóval, borssal ízesítsük és egy tűzálló tálban egyben süssük meg. Hagyjuk kihűlni és vágjuk vékony szeletekre. A lemosott padlizsánszeleteket roston, mindkét oldalukon süssük meg. A felaprított zöldfűszereket, a kapribogyót és a zúzott fokhagymát keverjük össze az ecettel, az olajjal, kevés sóval és borssal. A hússzeleteket a zöldfűszeres keverékkel és a padlizsánnal rétegezzük toronnyá.

Hasonló receptek

Házi sajt- finn recept

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ínyenc rizstorta

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Kacsamáj roueni mártáson

Előétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: