Ördöngős csirkemáj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül a továbbiakban)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl szárazbor
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • csípős paprika
  • őrölt bors és ízlés szerint só.

Elkészítés:

A vékonyra vágott szalonnaszeleteket megolvasztom, hogy zsírját kiadja, majd ezek után rávetem a májat. Pár percnyi pirítás után finoman kevergetve, hogy egységesen kivilágosodjon a máj, kellő tisztelettel megitatom vörösborral, belekeverem a paradicsompürét és a csípős paprikát, megszórom az őrölt borssal. Összeforralom, időnként szeretettel megkavarom és vigyázva, hogy sokáig ne melegedjen, mert kemény lesz és csak akkor sózom, amikor az étel elkészült.

Hasonló receptek

Spenótos-rákos torta

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Prágai sonkás szelet

Húsétel, Nehéz

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Fehérjebomba

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: