Ördöngős csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül a továbbiakban)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 dl szárazbor
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál paradicsompüré
- csípős paprika
- őrölt bors és ízlés szerint só.
Elkészítés:
A vékonyra vágott szalonnaszeleteket megolvasztom, hogy zsírját kiadja, majd ezek után rávetem a májat. Pár percnyi pirítás után finoman kevergetve, hogy egységesen kivilágosodjon a máj, kellő tisztelettel megitatom vörösborral, belekeverem a paradicsompürét és a csípős paprikát, megszórom az őrölt borssal. Összeforralom, időnként szeretettel megkavarom és vigyázva, hogy sokáig ne melegedjen, mert kemény lesz és csak akkor sózom, amikor az étel elkészült.
Hasonló receptek
Sajtmártásos csirke
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
őszi kacsacomb
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almával és sörrel sült csirke
Húsétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes