Receptkereső

Mustáros-spenótos csirke

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • étolaj
  • 2 csirkemell feldarabolva
  • bors
  • fokhagyma
  • fél kiskanál mustár (fűszererezett mustár a legjobb)
  • 1 közepes alma
  • 1/4 csésze almaecet
  • 3 csésze zsenge spenót

Elkészítés:

1. A csirkehúst megmossuk, feldaraboljuk, sóval és feketeborssal fűszerezzük. 2. Olajat hevítünk, ezen a húst 5-6 percig pirítjuk minden oldalon. Ha kész, tányérra tesszük, melegen tartjuk. 3. Ugyanabba a serpenyőbe beletesszük a feldarabolt fokhagymát, a mustárt, az ecetet és meghámozott és feldarabolt almákat. Felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon kevergetve főzzük kb. 5 percig. 4. A húst hozzáadjuk és kb. 3 percig együtt főzzük. 5. Beletesszük a zsenge spenótot is és még 1-2 percig kevergetve pároljuk. Köretnek ízléstől és diétától függően) rizst, zöldséget vagy tésztát adunk.

Új keresés

Válasszon diétát: