Almás csirkemáj
Hozzávalók:
- 2 alma
- 60 dkg csirkemáj
- 2 vöröshagyma
- 10 dkg margarin
- fél dl almapálinka
- majoránna
- bors
- só.
Elkészítés:
A nagyobb darabokra vágott májat a vajban megpirítom, majd kiveszem a serpenyőből. A hagymát szeletekre vágom és a visszamaradt margarinban karikáira szedegetve megsütöm. Az almát gerezdekre vágom és a hagymához adom. Rövid ideig együtt párolom, majd beleöntöm a pálinkát, fűszerezem majoránnával és borssal. A májat is hozzáadom, sózom és 4-5 percig párolom.
Hasonló receptek
Diétás vagdalt
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zelleres-almás-szilvás máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mogyorós csirkemell (japán recept)
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák