Almás csirkemáj
Hozzávalók:
- 2 alma
- 60 dkg csirkemáj
- 2 vöröshagyma
- 10 dkg margarin
- fél dl almapálinka
- majoránna
- bors
- só.
Elkészítés:
A nagyobb darabokra vágott májat a vajban megpirítom, majd kiveszem a serpenyőből. A hagymát szeletekre vágom és a visszamaradt margarinban karikáira szedegetve megsütöm. Az almát gerezdekre vágom és a hagymához adom. Rövid ideig együtt párolom, majd beleöntöm a pálinkát, fűszerezem majoránnával és borssal. A májat is hozzáadom, sózom és 4-5 percig párolom.
Hasonló receptek
Csirkemell pirított gombával
Húsétel, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Libamájjal töltött libamell
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos húsgombóc
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes