Hagymás sertésmáj
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 15 dkg húsos szalonna
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 paradicsom
- 1 evőkanál durvára vágott petrezselyem
- 1 mokkáskanál szárított majoránna
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
A májat megmossuk, leszárítjuk a nagyobb ereket kivágjuk, majd vékony, nem túl nagy lapokra vágjuk. Hagymákat megtisztítjuk, a paradicsom héját és magjait eltávolítjuk, húsát összevágjuk. Kis kockákra vágjuk a szalonnát és az olajon kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a májat, a feldarabolt újhagymát és erős tűzön 2-3 perc alatt összepirítjuk. Borsozzuk, megszórjuk majoránnával, petrezselyemmel, végül rátesszük a paradicsomot. A májat a paradicsommal még pár percig pirítjuk. Ha kész, sózzuk, pici vizet aláöntve összekeverjük és tálaljuk.
Hasonló receptek
Paprikás rizses hús
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirke rókagombával
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos spagetti
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes