Indiai rizskorona
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 20 dkg csirkemellfilé
- 2 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg mazsola
- 3 kávéskanál kardamommag
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál sáfrány
- 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
- olívaolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Összevágjuk a hagymát meg a fokhagymát és kevés olajban megpirítjuk. Beletesszük a megmosott rizst, megfuttatjuk és mielőtt felengednénk másfélszeres mennyiségű vízzel, rászórjuk a fahéjat, az összetört kardamomot, a sót meg a borsot. A már felengedett rizshez adjuk a sáfrányt. Amikor felforrt, fedő alatt kislángon készre pároljuk. Kockákra vágjuk a csirkemellet, fűszerezzük és serpenyőben megsütjük. Beleszórjuk az előzőleg beáztatott mazsolát, a petrezselymet, majd az elkészült rizzsel összeforgatjuk és kicsit átpirítjuk. Egy laposabb kuglófformát kiolajozunk, beletesszük a kész rizst, majd legalább öt percig hagyjuk pihenni, hogy amikor kiborítjuk, szépen megőrizze a formáját. Tálaláskor hagymagerezdekkel díszítjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Zöldség ágyon sült tengeri hal
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes
Spenótos palacsinta
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenót főzelék
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes