Receptkereső

Indiai rizskorona

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Laktózmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg mazsola
  • 3 kávéskanál kardamommag
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál sáfrány
  • 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
  • olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

Összevágjuk a hagymát meg a fokhagymát és kevés olajban megpirítjuk. Beletesszük a megmosott rizst, megfuttatjuk és mielőtt felengednénk másfélszeres mennyiségű vízzel, rászórjuk a fahéjat, az összetört kardamomot, a sót meg a borsot. A már felengedett rizshez adjuk a sáfrányt. Amikor felforrt, fedő alatt kislángon készre pároljuk. Kockákra vágjuk a csirkemellet, fűszerezzük és serpenyőben megsütjük. Beleszórjuk az előzőleg beáztatott mazsolát, a petrezselymet, majd az elkészült rizzsel összeforgatjuk és kicsit átpirítjuk. Egy laposabb kuglófformát kiolajozunk, beletesszük a kész rizst, majd legalább öt percig hagyjuk pihenni, hogy amikor kiborítjuk, szépen megőrizze a formáját. Tálaláskor hagymagerezdekkel díszítjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Új keresés

Válasszon diétát: