Húsos zöldbab

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldbab konzerv
  • 3 szelt pulykamell
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 3 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A zöldbabot kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olívaolajon. Hőálló tálba rétegezzük az alapanyagokat. Alul a zöldbab fele, erre kerülnek a paradicsompürével bekent hússzeletek. Zúzott vagy aprított fokhagymát szórunk rá, végül rárakjuk a zöldbab másik felét is. Sütőben sütjük 20 percig, majd a tetejére ütjük a tojásokat, úgy hogy a sárgája egybe maradjon és visszatesszük a sütőbe.

Hasonló receptek

Kalapos karfiol

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Banános birkaragu rizskoszorúval

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirke sajtbundában

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: