Receptkereső

Almával és sörrel sült csirke

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 egész bontott csirke
  • 3-4 nagyobb (savanyú) alma
  • fűszersó
  • pár csík bacon
  • A bontott csirkében megtalálható máj
  • sör

Elkészítés:

A csirkét kívül-belül alaposan megfűszerezzük a fűszersóval, az egyik almát egészben a csirkébe tesszük, majd egy magas falú edénybe (én jénaiba szoktam) tesszük. Ekkor sörrel lelocsoljuk úgy, hogy látható mennyiség legyen a csirke alatt. Hűtőben pihenni hagyjuk pár órát... A maradék almát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. A csirkéhez adott májat pár darabra vágjuk, baconnel körbetekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük. Ha a csirke eleget állt, kivesszük a hűtőből, meglocsoljuk még egy kis sörrel, a feldarabolt almát a csirke köré tesszük, a baconbe tekert májat pedig a csirke tetejére helyezzük. Ezután lefedve 20 percig 220 fokon, majd 50 percig 180 fokon sütjük. Ha nem előmelegített sütőbe tettük, akkor azt az időt feltétlen számoljuk rá. Ezután a fedőt levéve még kb. 30 percet sütjük, hogy megpiruljon.

Új keresés

Válasszon diétát: