Baconbe tekert libamáj
Hozzávalók:
- 4 személyre: 1 db
- 60-80 dkg -os hízott libamáj
- 4 szelet baconszalonna
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A libamájat vágjuk 4 részre, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd baconba tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtűzhetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat és pirosra sütjük. Ezután tűzálló edényben, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük még 10-15 percig attól függően, hogy lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük a májat.#Tipp: elkészíthet kacsamájból is.
Hasonló receptek
Halas kapros ragu
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májjal töltött tök tárkonyos mártással
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes