Zsírban sült máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20-25 dkg libazsír
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • kacsamáj.

Elkészítés:

A tejbe beleteszed a felszeletelt fokhagymát és a kacsamájat. 1-2 órát hagyod állni benne. Utána felforrósítod a libazsírt, óvatosan beleereszted a kacsamájakat, - vigyázz, mert spriccelhet -, 3-4 percig nagy lángon sütöd, megforgatod és amikor már pirosas mindkét fele, akkor kislángra teszed és még 8-10 percig sütöd. Ennyi idő alatt feltehetően átsül. Szúrd meg hústűvel, ha nem ereszt levet, kész. Tedd egy kisebb jénaiba, öntsd rá a zsírját, lehetőleg fedje be a zsír a májat, akkor sokáig eláll, majd tedd be a hűtőbe.

Hasonló receptek

Csirke carbonara

Húsétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn

Halfilé zöldborsómártással (update 1)

Húsétel, Közepes

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Töltött dagadó

Húsétel, Nehéz

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: