Receptkereső

Libamáj római tálban

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • hozzávalók 4 személyre: kb. 70 dkg hízott libamáj
  • 1 kg bőrös libaháj
  • 3 dl tej
  • vegeta

Elkészítés:

A libamájat beletesszük a megsózott, vegetás, hideg tejbe és hűtőbe tesszük kb. 1 órára. 10-15 percre beáztatjuk a római cseréptálat, a megmosott, feldarabolt bőrös libahájat beletesszük, sózzuk, vegetát is teszünk rá és lefedve betesszük a hideg sütőbe. 200 fokon sütjük a hájat kb. 20 percig. Ezután a lecsepegtetett, papírtörölközőben szárított, egészben hagyott libamájat megsózzuk és a hájhoz tesszük. Ha sok a libazsír, kiveszünk belőle, a májat háromnegyedig kell ellepnie. Egyszer-kétszer óvatosan fordítsuk meg. Ízlés dolga, hogy valaki lágyabban, vagy jobban átsütve szereti, ettől függően süssük 40-60 percig, míg egy kicsit már pirul a teteje. A vége felé vegyük le a tál tetejét, úgy süssük. Ha szükséges, süssük tovább a bőrös libahájat addig, amíg kívül ropogós, belül viszont még egy kicsit lágy lesz, így készül a finom libatepertő. A májat tálalás előtt kb. fél centis szeletekre vágjuk. Adhatjuk pl. párolt almával, burgonyapürével. Ez az étel hidegen is kitűnő de, előre is elkészíthetjük, a hideg libamájat és a tepertőt új, vagy lilahagymával, paradicsommal, zöldpaprikával kínálhatjuk a vendégeknek. A libalakoma akkor teljes, ha illatos, omlós, ropogós libamellet is készítünk hozzá, amit szintén tálalhatunk hidegen is, melegen is. #Tippek: Ugyanígy készíthetünk kacsamájat is. #Borajánlat: 3 puttonyos Tokaji aszú

Új keresés

Válasszon diétát: