Zöldborsós sertésszelet

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • fél kg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 fej vöröshagyma
  • 10 dkg márványsajt
  • 2 dl tejszín
  • liszt
  • vaj
  • olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Ezt két percig pároljuk, ezután hozzáadjuk a zöldborsót és kevés sós vizet aláöntve megpuhítjuk, majd a felesleges zsiradékot kiöntjük. A serpenyőbe öntjük a tejszínt, felforraljuk, beletesszük a petrezselymet, fűszerezzük, és addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. Belereszeljük a sajtot, borssal ízesítjük. Ezután a karajt kiverjük és beirdaljuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon ropogósra sütjük. Majd a hússzeleteket beletesszük a mártásba és összemelegítjük.

Hasonló receptek

Ananászos májragu

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Ördöngős csirkemáj

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos-húsos párnácskák

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: