Joghurtos csirke
Hozzávalók:
- 4 személyre: 2 csirkemell
- 2 dl joghurt
- 2 fokhagymagerezd
- só őrölt bors
- 1 késhegynyi kurkuma
- 1 mokkáskanál gyömbér
- 1 mokkáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét leszedjük a kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd megszárítjuk. A joghurtot megsózzuk és összekeverjük a fűszerekkel meg az összetört fokhagymával. A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk. Mikrózható tálra tesszük, lefedjük és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 3-4 percre még visszatesszük. Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés olivában (2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, használjunk) is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedőt vegyük el és pirosra pirítjuk mindkét felét. Személyenként körülbelül 150 kcal-t tartalmaz. Zöldséges rizzsel tálaljuk. jó étvágyat
Hasonló receptek
Sajtos-tejfölös tepsiben sült csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemáj pástétom
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májpuffancs
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes