Tejszínben pácolt rántott máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • (személyenként) : 2-3 szelet vaddisznómáj
  • 3 gerezd fokhagyma a páchoz
  • + 2 gerezd a tojásba
  • 2 dl tejszín
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • fehérbors
  • őrölt gyömbér
  • 1/2 dl fehérbor.

Elkészítés:

A vaddisznó májat hideg vízben áztatjuk, majd a vizet többször cseréljük. A májról a nedvességet papírtörlővel leitatjuk. Egyenletes 2 cm vastag szeleteket vágunk. A 2 dl tejszínbe tesszük a 3 gerezd zúzott fokhagymát, majd ebbe pácoljuk a májat néhány órán át. Előkészítjük a panírozást. Liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa. A felvert tojást nem sózzuk, csak a fűszerekkel ízesítjük. A tojáshoz összezúzott fokhagymát, fehérborsot, őrölt gyömbért és 1/2 dl fehér bort adunk. A szokásos módon panírozzuk, majd forró olajban sütjük - közepes tűznél. A megsült májszeleteket konyhai papírtörlőre szedjük, sózzuk.

Hasonló receptek

Csirkemáj pástétom

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Májas sajttekercs

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Fehérjebomba

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: