Rizses hús törökösen

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg hosszú szemű rizs
  • 1 csirkemell
  • 10-10 dkg csirkemáj és fagyasztott zöldborsó
  • 7,5 dkg vaj
  • 3 dkg mandula
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl csirkehúsleves (leveskockából)
  • csipetnyi sáfrány
  • őrölt bors
  • só#A díszítéshez: néhány apróra vágott pisztácia

Elkészítés:

A húst és a májat kis darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a vajban üvegesre pároljuk. Beletesszük a hús- és a májdarabokat, majd rászórjuk a rizst és néhány percig pároljuk, míg a rizsszemek áttetszőek lesznek. A sáfránnyal elkevert meleg levessel felöntjük, beletesszük a zöldborsót, mandulát és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve puhára főzzük (a rizsnek minden folyadékot magába kell szívnia!). A pisztáciával megszórva kínáljuk.

Hasonló receptek

Pikáns rakott egytál

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csőben sült kemény tojás

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott Burgonya

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: