Receptkereső

Rizses hús törökösen

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg hosszú szemű rizs
  • 1 csirkemell
  • 10-10 dkg csirkemáj és fagyasztott zöldborsó
  • 7,5 dkg vaj
  • 3 dkg mandula
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl csirkehúsleves (leveskockából)
  • csipetnyi sáfrány
  • őrölt bors
  • só#A díszítéshez: néhány apróra vágott pisztácia

Elkészítés:

A húst és a májat kis darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a vajban üvegesre pároljuk. Beletesszük a hús- és a májdarabokat, majd rászórjuk a rizst és néhány percig pároljuk, míg a rizsszemek áttetszőek lesznek. A sáfránnyal elkevert meleg levessel felöntjük, beletesszük a zöldborsót, mandulát és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve puhára főzzük (a rizsnek minden folyadékot magába kell szívnia!). A pisztáciával megszórva kínáljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: