Rizses hús törökösen
Hozzávalók:
- 25 dkg hosszú szemű rizs
- 1 csirkemell
- 10-10 dkg csirkemáj és fagyasztott zöldborsó
- 7,5 dkg vaj
- 3 dkg mandula
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dl csirkehúsleves (leveskockából)
- csipetnyi sáfrány
- őrölt bors
- só#A díszítéshez: néhány apróra vágott pisztácia
Elkészítés:
A húst és a májat kis darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a vajban üvegesre pároljuk. Beletesszük a hús- és a májdarabokat, majd rászórjuk a rizst és néhány percig pároljuk, míg a rizsszemek áttetszőek lesznek. A sáfránnyal elkevert meleg levessel felöntjük, beletesszük a zöldborsót, mandulát és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve puhára főzzük (a rizsnek minden folyadékot magába kell szívnia!). A pisztáciával megszórva kínáljuk.
Hasonló receptek
Malac osso buco
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Finomfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Hasnyálmirigy, Májproblémák, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sajtos krumpli
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes