Spenótos palacsinta
Hozzávalók:
- 5-5 dkg füstölt szalonna és parmezán sajt
- 4 nagy
- hajdinalisztből sütött palacsinta
- 30 dkg spenót
- 2 dkg vaj
- fél csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Egy serpenyőben megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát, majd itatósra szedjük és a serpenyőt kitöröljük. Vajat olvasztunk benne, beletesszük a leszárított, felaprított spenótleveleket és állandóan kevergetve 5 percig pároljuk, majd egy tányérra szedjük. A palacsintákat vízgőz fölött felmelegítjük, tányérokra tesszük, elosztjuk rajtuk a tölteléket, a pirított szalonnakockákat és a parmezánból vágott forgácsokat. A palacsintákat összehajtogatjuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Portugál feijoada
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Marhahúsos carpaccio édesköménnyel
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rák Marsala szószban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes