Csirkemáj pástétom
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- fél fej vöröshagyma (közepes fele)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 csapott mokkáskanálnyi őrölt bors
- 1 mokkáskanálnyi majoránna
- 1 nagyobbacska alma (édeskés
- pl. gála)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg vaj
- só
- mindenki szája íze szerint.
Elkészítés:
Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítom. Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, majoránnával és 3-4 percig néha megkeverve pirítom. A megtisztított almát kockára vágva hozzáadom a májhoz és kb. 15 perc alatt lefedve készre párolódik. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom. Botmixerrel krémesítem, közben a maradék vajat is hozzákeverem.
Hasonló receptek
Lecsós szelet piritott csirkemájjal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spanyol csirke
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mozzarellás csirkemell
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes