Töltött burgonya májjal
Hozzávalók:
- 8 (lehetőleg egyforma) burgonya
- 30 dkg sertésmáj
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- só
- feketebors.
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és közepüket kivájjuk. Ezután a májat megmossuk, és ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a kivájt, apróra vágott burgonyával. Végül vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és a megtöltött burgonyákat szorosan egymás mellé tesszük, majd olvasztott vajjal megöntözzük, leöntjük tejföllel, és előmelegítet sütőben kb. 15percig sütjük.
Hasonló receptek
Serpenyős csirkemáj
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sütőtökös bárányszelet
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Ázsiai gombás-húsos fasírt
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes