Tőkehal rizzsel

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 t?kehalfilé (175-175 g)
  • 300 g mélyhűtött zöldborsó
  • 175 g hosszú szemű rizs
  • 2 nagy érett paradicsom
  • 4 ev?kanál száraz fehérbor
  • 2 ev?kanál vaj vagy margarin
  • 1 ev?kanál citromlé
  • vaj vagy margarin a süt?forma kivajazásához
  • 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
  • morzsolt
  • fekete bors

Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A két paradicsomot meghámozzuk, megfelezzük, a magjaikat eltávolítjuk és a húsukat kis kockára vágjuk. Két külön edényben a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük a borsót és a rizst (párolhatjuk is őket, szükség szerint kevés zsiradékkal). Közben kivajazunk egy hőálló sütőformát, majd a tőkehalfiléket egymás mellé helyezzük benne és a borral, meg a citromlével leöntjük őket. A vajat vagy a margarint kis darabokban a halra rakjuk, majd rászórjuk a paradicsomkockákat, kakukkfüvet, sót és borsot. A sütőben 8-10 percig sütjük, míg a hal húsa villával beszúrva szét nem válik. A már elkészített rizst és a borsót összekeverjük. A halfiléket tálcára tesszük és a levükkel leöntve azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Makréla fehérborban

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pulykamáj zöldborsóval

Húsétel, Közepes

Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Körtével sült csirkecombok

Húsétel, Könnyű

Gyomorbetegségek, Epebetegség, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: