Receptkereső

Tőkehal rizzsel

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 t?kehalfilé (175-175 g)
  • 300 g mélyhűtött zöldborsó
  • 175 g hosszú szemű rizs
  • 2 nagy érett paradicsom
  • 4 ev?kanál száraz fehérbor
  • 2 ev?kanál vaj vagy margarin
  • 1 ev?kanál citromlé
  • vaj vagy margarin a süt?forma kivajazásához
  • 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
  • morzsolt
  • fekete bors

Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A két paradicsomot meghámozzuk, megfelezzük, a magjaikat eltávolítjuk és a húsukat kis kockára vágjuk. Két külön edényben a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük a borsót és a rizst (párolhatjuk is őket, szükség szerint kevés zsiradékkal). Közben kivajazunk egy hőálló sütőformát, majd a tőkehalfiléket egymás mellé helyezzük benne és a borral, meg a citromlével leöntjük őket. A vajat vagy a margarint kis darabokban a halra rakjuk, majd rászórjuk a paradicsomkockákat, kakukkfüvet, sót és borsot. A sütőben 8-10 percig sütjük, míg a hal húsa villával beszúrva szét nem válik. A már elkészített rizst és a borsót összekeverjük. A halfiléket tálcára tesszük és a levükkel leöntve azonnal tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: