Saslik

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéskaraj
  • 1 kg paradicsom
  • 4-5 db cukkini
  • 50 dkg füstölt szalonna
  • 2-3 db póréhagyma
  • 60 dkg gombaA pácléhez: 1,5 dl mustár
  • grillfűszer
  • 2 dl olaj

Elkészítés:

A páclé hozzávalóit összekeverjük. A sertéshúst nagyobb kockákra vágjuk. A húskockákat tálba rakjuk, összeforgatjuk a páclével és egy napra hűtőbe tesszük.A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és szintén nagyobb kockákra daraboljuk. A cukkinit és a póréhagymát vastagabb karikákra szeleteljük. A paradicsomokat nagyságtól függően felezzük vagy negyedeljük úgy, hogy a pálcikákra könnyen felszúrhatóak legyenek. A gombát megtisztítjuk.A felszeletelt hozzávalókat a pácolt hússal felváltva nyársakra húzzuk, és izzó faszén fölött kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Hasonló receptek

Csirkemáj tejszínes gombamártással

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spanyol csirke

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Baconba göngyölt csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: