Házi sajt

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 liter tej
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A 2 liter tejből aludttejet készítünk, majd egyszerű hevítéssel túrót kell készíteni. A lecsepegtetett túrót visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, 5 dkg vajat és az 1 kk. szódabikarbónát (ettől lesz lyukacsos) Jól összekeverjük és visszatesszük a tűzre. Addig főzzük, amíg sima állagú anyagot (sajtot) nem kapunk. Ezt folpackkal bélelt formába öntjük és már kész is a sajt.

Hasonló receptek

Csirkecomb római tálban

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Keleti csirkefalatok pirított tésztával

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: