Házi sajt
Hozzávalók:
- 2 liter tej
- 1 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- só
Elkészítés:
A 2 liter tejből aludttejet készítünk, majd egyszerű hevítéssel túrót kell készíteni. A lecsepegtetett túrót visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, 5 dkg vajat és az 1 kk. szódabikarbónát (ettől lesz lyukacsos) Jól összekeverjük és visszatesszük a tűzre. Addig főzzük, amíg sima állagú anyagot (sajtot) nem kapunk. Ezt folpackkal bélelt formába öntjük és már kész is a sajt.
Hasonló receptek
Könnyű rakottas rizs
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Crohn, Májproblémák, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás-sajtos lecsó
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás csirkefasírt
Egytálétel, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes