Házi sajt

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 liter tej
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A 2 liter tejből aludttejet készítünk, majd egyszerű hevítéssel túrót kell készíteni. A lecsepegtetett túrót visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, 5 dkg vajat és az 1 kk. szódabikarbónát (ettől lesz lyukacsos) Jól összekeverjük és visszatesszük a tűzre. Addig főzzük, amíg sima állagú anyagot (sajtot) nem kapunk. Ezt folpackkal bélelt formába öntjük és már kész is a sajt.

Hasonló receptek

Töklecsó

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Húsos zöldbab

Egytálétel, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kínai csirke - olcsó, egyszerű

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Vesebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: