Májjal töltött burgonya
Hozzávalók:
- 1kg máj
- 1nagy fej hagyma
- só
- őrölt bors
- fél pohár tejföl
- 30 dkg sajt
- személyemként kettő burgonya
Elkészítés:
A szokásos módon pirított májat készítünk. Körben személyenként két nagyobb burgonyát héjában megfőzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk és üreget kaparunk bele. Ezután a pirított májat levétől lecsurgatjuk és pépesre vágjuk és a burgonyába töltjük, majd kivajazott tűzálló tálba tesszük. A pirított máj levét tejfölös habarással besűrítjük és a burgonyára öntjük majd megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Hasonló receptek
Grillezett köményes sertéstarja
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
A legfinomabb zöldborsófőzi
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Vaskos diós tészta
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes