Sajtos krumpli

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 3 tojás
  • 1 nagy doboz tejföl (450 g)
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1+1 teáskanál margarin
  • 2 teáskanál só (ez függ attól
  • hogy mennyire sós a sajt)

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük. A főtt krumpliról lehúzzuk a héját és felkarikázzuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját a tejföllel, egy teáskanál margarinnal, sóval, 10 dkg reszelt sajttal elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A két tojásos masszát összekeverjük és ráöntjük a felszeletelt krumplira, az egészet óvatosan összekeverjük és a maradék margarinnal kikent hőálló tálba borítjuk. Tetejére szórjuk a maradék sajtot. Az egészet betesszük a sütőbe és 170-190 fokon kb. 25 percig (amíg a tetején a sajt aranybarna lesz) sütjük. Jó étvágyat!

Hasonló receptek

Spárgafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Cukkinifőzelék

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldség ágyon sült tengeri hal

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: