Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel
Hozzávalók:
- kb. 2 kg burgonya (legjobb a sárga színű)
- zsír vagy vaj
- só
- vegeta (vagy bármilyen ételízesítő)
- kakukkfű (morzsolt)
- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- fokhagyma (ízlés szerint)
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom. Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal. Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok. Legvégül alufóliával letakarom az egészet és előmelegített sütőbe teszem. Az öntethez a túrót, tejfölt, sót, borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm. Jó étvágyat!
Hasonló receptek
Spenótos galuska, sajtos mártással
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos rakott zöldség
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pulykamáj narancsos rizzsel
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes