Mogyorós csirke

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 csokor újhagyma
  • 1 hegyes
  • csípős paprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg sós mogyoró
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • olívaolaj

Elkészítés:

A húst leöblítjük, vékony csíkokra szeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát és a hegyes, csípős paprikát rézsútosan felkarikázzuk. A fokhagymát vékony szeletkékre vágjuk. A mogyorót zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk (hogy meg ne égjen). Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, átforgatjuk benne a fokhagymát, rádobjuk a csirkehúst, a mogyorót és a felkarikázott paprikát. Hozzáadjuk a ketchupot meg a szójaszószt, sózzuk, majd erős tűzön 2 percig pirítjuk, végül belekeverjük az újhagymát, a 4 evőkanál hideg vízben feloldott keményítőt és éppen csak összeforraljuk. Currys rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek

Kecskesajtos brokkoli

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Citrusba töltött vegyes rizs

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Csőben sült brokkoli sonkával

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: