Tonnhal Körtepürével
Hozzávalók:
- 4 személyre: 4 tonhal szelet
- 4 körte
- 1 vöröshagyma
- 1 répa
- 1 kiskanál oregánó
- 2 evőkanál cukor
- 1 kiskanál fahéj
- 2 evőkanál borecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- (2 dl fehérbor)
- 2 dl citromlé
- só
- fehér bors
Elkészítés:
A tonhal szeleteket három órán át áztasd citromleves vízben. Közben hámozd meg a körtét, magházát emeld ki, vágd kis kockákra és kevés vízbe tedd főni. Cukorral, fahéjjal, ecettel fűszerezd, majd miután megpuhult, szitán passzírozd át. A vöröshagymát és a répát vágd szeletekre, olajban dinszteld meg, add hozzá a halat, az oregánót, majd sóval, fehér borssal ízesítve mindkét oldalát süsd aranybarnára. Öntsd hozzá a (fehérbort), a megmaradt citromlevet, majd párold öt percig. A halakat emeld ki és a levet sűrítsd be. Tálaláskor a levet öntsd a halakra és külön csészékben kínáld hozzá a körtepürét.
Hasonló receptek
Lenygyel zöldbab tál
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pekingi pulykaérmék vadrizzsel
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pikáns rakott egytál
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes