Receptkereső

Parmezános saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne (tollhegy) tészta
  • 2 sárgarépa
  • 2 uborka
  • 1 paprika (piros színű)
  • 1 csokor retek
  • 2 mogyoróhagyma
  • 3 evőkanál almaecet
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 csokor petrezselyem
  • 10 dkg parmezán sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A paprikákat hosszú szeletekre, a retket és a hagymát karikákra vágjuk. A répát kevés sós vízben megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt uborkát és paprikát. Még 3 percig főzzük és hideg vízzel leöblítjük, Az ecetet 3 evőkanál olajjal összekeverjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük és salátástálba besszük. Az olajjal összekeverjük, hozzáadjuk a zöldségeket, az ecetes olajat, a petrezselymet és sóval, borssal ízesítve átkeverjük. A parmezánt kis darabokra szeleteljük és a tészta tetejére szórjuk. Összekeverjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Új keresés

Válasszon diétát: