Parmezános saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne (tollhegy) tészta
  • 2 sárgarépa
  • 2 uborka
  • 1 paprika (piros színű)
  • 1 csokor retek
  • 2 mogyoróhagyma
  • 3 evőkanál almaecet
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 csokor petrezselyem
  • 10 dkg parmezán sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A paprikákat hosszú szeletekre, a retket és a hagymát karikákra vágjuk. A répát kevés sós vízben megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt uborkát és paprikát. Még 3 percig főzzük és hideg vízzel leöblítjük, Az ecetet 3 evőkanál olajjal összekeverjük. A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük és salátástálba besszük. Az olajjal összekeverjük, hozzáadjuk a zöldségeket, az ecetes olajat, a petrezselymet és sóval, borssal ízesítve átkeverjük. A parmezánt kis darabokra szeleteljük és a tészta tetejére szórjuk. Összekeverjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Hasonló receptek

Halsaláta 1.

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tzatziki saláta 2.

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Téli vitaminsaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: