Sültburgonya saláta
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 1 kg burgonya
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej fokhagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál kakukkfű
- Őrölt bors
- tengeri só.
Elkészítés:
A burgonyát mossuk meg, hámozzuk és kockákra szeleteljük fel. Egy tepsiben hevítsünk fel 1 evőkanálnyi olajat, forgassuk bele a burgonyakockákat, majd 220°C-on süssük 35 percig, amíg megpuhul és aranybarna lesz. Ne felejtsük el közben gyakran megforgatni. Az egész fokhagymafejet 1 cm-re vágjuk be, kenjük be olajjal, sózzuk és borsozzuk, majd alufóliával befedve tegyük a sütőbe, és süssük, hogy megpuhuljon. Készítsük el az öntetet: egy tálkába keverjük össze a maradék olajat, az ecetet, a mustárt, és fűszerezzük a kakukkfűvel, sóval és frissen őrölt borssal. A fokhagyma levét is nyomjuk az öntethez. Amíg a burgonya sül, a paprikát és a lilahagymát felkockázzuk, majd az elkészült burgonyával együtt az öntethez adjuk és jól összekeverjük. Melegen és hidegen is tálalható. Tápérték egy adagban: Energia: 234 kcal, Szénhidrát: 32 g, Fehérje: 4 g, Zsír: 10 g.
Hasonló receptek
Zöldséges lazac garnélarákkal
Főétel, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Marhasült
Főétel, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Spenótkrémleves
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes