Babsaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg konzerv bab
- 25 dkg salátalevél
- 10 dkg kígyóuborka
- 1 paradicsom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál vörös borecet
- só
- őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
Alaposan tisztítsuk meg a salátaleveleket, majd csöpögtessük le. A paradicsomot, a kígyóuborkát vágjuk kis kockákra. A salátát tépkedjük nagyon apróra. A konzerv babról öntsük le a levét, majd adjuk a zöldségekhez. Egy másik tálban keverjük össze a vörös borecetet a sóval és az őrölt borssal és öntsük a zöldségekre. Lassan kevergetve óvatosan öntsük rá az olívaolajat is.
Hasonló receptek
Mozarellával rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Gomba tejfölös-sajtos mártásban
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Gombás rakott tök
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes